Klubnyheder

Espergærde Basketballklub jagter flere unge spillere

7. november 2017, 13.13

Pressemeddelelse - Udgivet 30. august 2017


Interessen for basketball er i stigning blandt børn og unge. Espergærde Basketballklub vil have fat i de nye spillere blandt Helsingørs ungdom. 


Selvom Espergærde Basketballklub eller Espergærde Eagles, som klubben også hedder, ikke har et hold i Basketligaen, har klubben stadig høje ambitioner. Espergærde Basketballklub har netop igangsat en proces, hvor klubben vil få flere børn og unge til at vælge basketball som deres primære sportsgren i Helsingør Kommune.  


Ifølge formand for Espergærde Basketballklub Torben Boye-Hansen, som har været aktiv i klubben i mere end tredive år, er basketball en sport, som oplever en positiv udvikling blandt børn og unge i disse år.


- "Man kan nok aldrig konkurrere med fodbold, fordi det er og bliver den største sportsgren herhjemme, men flere og flere er heldigvis ved at få øjnene op for basketballspillets kvaliteter, ikke mindst takket være tv og sociale medier", siger Torben Boye-Hansen.


For at fremtidssikre et godt og dynamisk basketballmiljø i Helsingør arbejder han derfor sammen med bestyrelsen og frivillige forældre i Espergærde Basketballklub om at tiltrække flere børn til klubben i de følgende sæsoner. Det betyder blandt andet, at klubben også vil lede efter sponsorer blandt kommunens virksomheder, så faciliteterne kan få et tiltrængt løft.


-Vi har pt. en række gode drenge og pigehold, plus vi netop har startet et SFO-hold op for at få de helt små med, siger Torben Boye-Hansen.

En vigtig strategi for klubben er at sikre en god klubånd, og det sker ved blandt andet at lade de store spillere deltage i træningen af de yngre spillere. 


-På den måde får vi samlet klubben og skabt nogle forbilleder, som er vigtigt for at fastholde interessen, så spillerne ikke finder på at skifte til andre sportsgrene. Fordi klubben stadig ikke er stor, kan stort alle spillere være med til kampe, og det er jo det, der er det sjove, når man dyrker en sportsgren, fortæller Toben Boye-Hansen, som også selv er en del af trænerteamet. Træningen foregår på Espergærde Gymnasium og på Mørdrup Skolen.


Han anbefaler derfor interesserede i at tjekke klubbens Facebookside Espergærde Basketballklub eller ringe til klubben på 29910494.